Bersa TH380 CC problem.

Discussion in 'General Bersa Discussion' started by dave017, Dec 26, 2012.

  1. dave017

    dave017 Active Member

    32
    0
    Ok, so I just got my 380 cc for Christmas today and I cleaned it from all the packaging grease and gave it a good first cleaning, as always. I went to shoot it today and it was doing really well . No problems with malfunctions from ammo or any thing. Towards the end of my 100 round box of Winchester white box, I notice my trigger acting all screwy. When the safety is on the trigger will do as normal an move to the back of the trigger guard and not be engaged, well when I take the safety off, it still acts as if the safety is still engaged and can freely be pulled back without engaging the hammer or anything. It's as if two merging in the trigger mechanism is no catching. I know only 100 rounds is not enough for a break in, but this doesn't seem like a need to break in problem to me. Anyone else ever come across this problem?
     
  2. dave017

    dave017 Active Member

    32
    0
    This is suppose to be: " it's as I something in the trigger mechanism is not catching"
     

  3. hilandr

    hilandr thunder 380 CC owner

    370
    0
    It sounds to me like the safety isn't disengaging. I would strip it again and look into it.
     
    Last edited: Dec 26, 2012
  4. Buddy

    Buddy Member

    23
    0
    I was having the same issue with a BT22 last week. Took the mag apart and cleaned. So far works well but I had put 650 to 700 rounds through it when it started acting up . There appeared to be more gunk in the mag than I imagined so it might be the fix . Also had same issue with BT380cc had to send it in. Magazine out of wack can make it do odd things. Good Luck.
     
  5. boltonterry

    boltonterry New Member

    1
    0
    I wondering if it could be the ammo. If had problems with winchester ammo before in different caliber pistols. Especially the .22 & .45 cal.
     
  6. ddwilson1

    ddwilson1 Member

    5
    0
    The first thing to check is that the magazine is fully engaged, if that is not it check the disconnect spring in behind the grip, had one come lose in mine and that is what I found.
    Doug
     
  7. SHOOTER13

    SHOOTER13 RETIRED MODERATOR Lifetime Supporter

    5,638
    170
    Welcome to the Bersa Firearms Forum boltonterry !!
     
  8. SHOOTER13

    SHOOTER13 RETIRED MODERATOR Lifetime Supporter

    5,638
    170
    Welcome to the Bersa Firearms Forum ddwilson1 !!
     
  9. dave017

    dave017 Active Member

    32
    0
    Thanks for the input everybody. My pistol came in yesterday and i picked it up today. Everywhere i went today didn't have any 380 ammo so no testing today. The problem is fixed from what I can see so far. Everything works smoothly, still ready to get firing now.